DA LI JE NAPAD UVEK NAJBOLJA ODBRANA?

5
127

Istoričari tvrde, da je još Aleksandar Mekedonski sa svojih oko 40.000 vojnika 1. oktobra 331. g. pre Hrista, ili za ateiste pre Nove ere, napao oko 200.000 persijskih vojnika –i potukao ih! Ako je zaista tako, onda je bilo lako da pruski plemić Karl fon Klauzevic -rođen 1. jula 1780. godine, poznati vojni strateg svog vremena, navodno kao prvi u svojim publikacijama namenjenih izučavanjima strateškog vođenja bitki, analizirajući pobedu Aleksandra Makedonskog nad Persijancima, zaključi da je NAPAD NAJBOLJA ODBRANA!

Ne ulazimo u to ko je privi i na osnovu čijih saznaja došao do pomenutog zaključka ali tvrdimo da je i savremeno društvo prihvatilo tezu fon Klauzevica pa uvek, umesto da se neko od nekoga ili od nečega brani, odmah se, umesto odbrane, prelazi u –napad! To se u Evropi a možda i šire, najbolje primećuje kod obraćanja srpskih Eseneslija, (SNS) na čelu sa njihovim gazdom Aleksandrom Vučićem stanovnicima Srbije- pa i ljudima iz okruženja. Napad, umesto bilo kakve verbalne dobro smišljene „odbrane“ kojim se služi AV i verovatno po njegovoj naredbi i svi njegovi pomagači iz skupine zvane Srpska vlada, uglavnom, ima veoma negativan odjek u celoj demokratskoj Evropi. Osim ako se izuzme njegov relativno novi „brat“ Mađar Orban. Jer kako ono beše- ko će koga da brani ako neće brat brata? Pa makar to bila „braća“ po razgranatoj (i ličnoj?) korupciji u njihovim državama. Doduše, doskora su žestokim napadima, da ne napišem pljuvačinama na političke protivnike, pojedine novinare, privrednike, neistomišljenike pa čak i npr. na trudnice koje su po Vučiću „konju mogle da isčupaju rep“ a traže bolovanja, napadili protivnike uglavnom samo na tzv. domaćm terenu.

Od kada je Evropa –mada se to odavno znalo- preko svojih posmatrača najzad htela da i zvanično vidi kako se u Srbiji glasa na Vučićev „demokratski način“- napadi srpskih, nazovimo ih tako- političara, su jurnuli i na strane zvaničnike. I u srpskoj politici zaživela je teorija pruskog plemića Klauzevica o napadu kao najboljoj odbrani. Posmatračima nedavnih izbora pripisuje se mržnja prema Srbiji, pokvarenost i neobjektivnost, pokušaj uništenja Srbije itd.

Da Vas podsetimo:  KULTURA (BI TREBALO DA) POKRIVA SVE

Nedavne izjave Ane Brnabić, u narodu zvane Ana Ikebana, jer ona skoro ničemu ne služi -osim da Aleksandru Vučiću posluži kao nekakav japanski cvetni ili bonzai- aranžman, tačnije i kao živi polno drugačije orijentisani papagaj, koji ponavlja samo ono što joj „Veliki vođa“ naredi da kaže ili joj iz pozadine nešto suflira! U međuvremenu je Ana toliko navikla na sopstvene laži i laži svog gazde AV, da ni kada pred TV kamerama lupeta (naručene?) tekstove kao nekakvu istinu, najvećem delu stanovnika Srbije poznatu kao ordinarne laži, ni malo ne pocrveni!

Tako i nedavno, kada je sasvim ozbiljno tvrdila da niko, i slovima baš niko od brojnih stranih posmatrača očigledno pokrađenih izbora 17. decembra prošle godine, nije, po izjavi Ane B., imao nikakve primedbe na regularnost izbora! Očigledno je Ana B. „zaboravila“ austrijskog socijaldemokratu Andreasa Šidera. On je, kao i drugi inostrani posmatrači, više puta javno tvrdio da su izbori bili neregularni! Ana govori sve ono što joj je očigledno bilo naređeno da kaže!

Pa ko je onda, gospodine ili gopođo Ana –izvinite ali zaista ne znam kako da vas oslovim zbog nejasnoće kome polu pripadate, iz redova posmatrača EU delegiranih u Srbiju da prate izbore, ako su svi bili zadovoljni organizacijom, javno pokrenuo pitanje i u EU i u Evropskom parlamentu o regularnosti izbora? Vaše Eseneslije? Taman posla-, ne bi to oni jer bi im –naravno figurativno- „letele glave“. Bili su to baš posmatrači za koje vi sada tvrdite da nisu imali nikakve primedbe na izbore!

Neke od posmatrača ste, odmah čim su krenule njihove izjave da su izbori, bar u Beogradu, bili „deebelo“ manipulisani, gospodine ili gospođo Ana, javno nazivali mrziteljma Srbije. Kada ste lagali, tada, ili nedavno u pomenutim TV obraćanjima gledaocima da nikakvih primedbi od inostranih posmatrača nije bilo a da su kritike domaćih posmatrača i političara bile totalno neumesne i bez ikakvih dokaza? Ili ste se i vi, po nalogu vašeg gazde AV „prisetili“ fon Klauzoviceve tvrdnje da je „napad (ipak!) najbolja odbrana“ pa ste krenuli u pravi jurišni napad na sve kritičare Vučićeve i izborne prevare svih vas sa vrha države?

Da Vas podsetimo:  Grobovi predaka na meti bahatih potomaka: DA LI SMO KAO LJUDI DOTAKLI DNO?

Postavlja se pitanje, zašto –i pre zvanične izjave evropskih poslenika šta je izglasano u EU Parlamentu o izborima u Srbiji- vaš gazda naređuje konstituisanje i Parlamenta i Skupštine grada Beograda. Zbilja- zašto? Verovatno da preduhitri negativnosti koje će po pitanju ne postojeće pravednosti izbora održanih 17. decembra prošle godine u javnost izneti Evropa. Sve radite u smislu –bar se to može zaključiti iz izjave AV koji onomad reče da njega „mišljenja Evropljana o izborima u Srbiji nimalo ne interesuju“- ili rečeno srpskom izrekom ON htede da kaže „psi laju, karavani prolaze“ pa rezultati manipulisanih izbora- o(p)staju „čisti kao suza, najčistiji do sada“!

Pošto su se poslednjih nedelja i „psi izlajali i karavani već prošli“ znači tobože čistunasto izabrani poslanici su već na ulazu u Parlament –bar što se tiče nekolicine vladara Evropskom unijom, na čelu sa izričitom mrziteljkom Slovenstva i Pravoslavlja, Urzulom fon der Lajen i njenim skutonošama, AV je u pravu i mišljenja pojedinih Evroparlamentaraca o izborima u Srbi njega,ober-čistunca, ne zanimaju.

Njega ne moraju da tangiraju mišljenja tamo nekih manje važnih evropskih poslanika jer baš ON, Aleksandar Vučić, EU itekako još treba. Da dovrši započeto, potpisano ili samo obećano. Da Šiptarima prizna državnost i de jure, što je, uglavnom, de fakto već odavno odradio i da kako-tako omogući nestanak Srba na Kosmetu. Sada će mu to biti lako, jer već ima krađom glasova nameštenu apsolutnu većinu u Parlamentu. Moći će, kao komunisti ranih posleratnih godina od 1945. g. nadalje, koji su progurali zabranu povratka na Kosovo od Italijana i Šiptara- balista od 1941. do 1945. g. proteranih Srba, da i AV „progura“ novo i konačno za sva vremena proterivanje Srba sa Kosmeta. Znaćemo uskoro i to!

Da Vas podsetimo:  „Moda in“, a sendvič žilav i tvrd

Nije li to ON već dobrim delom sve odradio- priznavanjem granične šiptarske službe- policije i carine, zahtevom da srpski policajci i drugi službenici, sudije, opštinari itd. podnesu ostavke i tako Srbe ostave bez ikakve zaštite? Da li je i tzv. „Otvoreni Balkan“ izdaja srpskih interesa na Kosmetu? Nije li, najverovatnije, ako ne direktno pomogao -onda bar unapred znao za Radoičićev oružani upad na Kosovo i kratak boravak u jednom srpskom manastiru kako bi se i Crkva optužila za šverc oružja? Šta je sa registracionim tablicama, zašto nema ikakve oštrije reakcije na svakodnevno maltretiranje Srba na Kosmetu, šta sa sada ukidanjem dinara kao valute u toj srpskoj pokrajini? Naravno po svim pitanjima -ništa!

Previše očigledno dobrovoljnih, možda od AV željenih, inicinarih i dozvoljenih ustupaka uzurpatorima Kosova bez preke nužde, govore za sebe. A ON? Puštajući „kerove sa lanca“ da laju i ujedaju umesto njega napadom na druge -bar za sada, potvrđuje da je po Klauzevicu i za AV NAPAD (i pljuvanje drugih) NAJBOLJA ODBRANA !

Ako kao narod želimo da preživimo i u Srbiji i na Kosovu, najzad treba da se upitamo –dokle tako? Kada će narod, umesto slušanja neprestane jalove kuknjave naših političara o zloj sudbini Srba kao neku vrstu odbrane, da brzo na neki prihvatljivi način, bez da pucaju glave protivnika ali i naše, sopstvene glave, najzad da krene u napad? Onako, u napad po Klauzevicu, umesto kilave Vučićeve „odbrane“ ne delima, njih nema, nego samo kuknjavom. Daj Bože da „napad naroda“, masovnim demonstracijama krene što pre, dok ovaj na vlasti totalno ne rasturi Srbiju.

ZA KORENE

P. Rakočević, Štutgart

 

5 KOMENTARA

 1. @Zoran53
  „Isuviše dugo smo ga pustili ,zapustili , dozvolili mu da stvori gore od
  sebe samoga kao alternativu i da nas prisli da njega branimo da bi odbranili
  Drzavu i sami sebe.“?!

  Болесно!
  “Ако је слепац вођ слепима, сви заједно одоше у провалију!“ – Христос.
  Aко слепац може некога да изведе из провалије, онда и Вучић има шансу
  да Србију и њене грађане изведе из провалије у коју их је стрмоглавио.

  • Господине Славнићу хвала за цитирање Исуса Христа јер тај цитат у потпуности одговара
   стварности у Србији која се већ нашла у провалији. Знамо и ко је Србију утерао у провалију -по мени сви -од Милошевића, преко Коштунице, Ђинђића, Тадића а посебно од овог данашњег, Александра Вучића. Да ли ће нам Господ Бог помоћи да се избавимо из провалије? Сумњам, много смо се одродили од њега, уз помоћ напред поменутих политичара који су углавном радили на штету Србије!
   Срдачно П. Ракочевић аутор чланка

 2. Laži i otimanje penzije!

  Penzije se povećavaju u lažima svakodnevno. Prošle godine penzije su uvećane u januaru i oktobru, a predsednik i njegovih poltrona penzije su povećavali svakodnevno. Takođe proglašavaju da su penzije sada najveće u istoriji. Da nije tako pokazuje da je prosek penzije 2012. godine iznosila 60% prosečne plate, a sada taj odnos je oko 40%. Rast cena i inflacija su učinili da veći deo penzionera gladuje i beduje. Predsednik treba da vrati otete penzije, to bi ljudski bilo šefa države prema penzosima, njegove glasačke mašine, kojih je ojađivao punih četiri godine. Vreme je da penzioneri ne nasedaju na laži vođe.

 3. Pojašnjenje čitaocima: Ovaj članak je trebalo da bude objavljen pre ili baš pred konstituisanje Skupštine u Beogradu i pre saopštenja Parlamenta Evrope o izborima u Srbiji i BG -ali se to iz opravdanih razloga dogodilo tek danas, 10. februara 2024. godine. Zato su se neki događaji, opisani u članku kao mogući, već dogodili pre objavljivanja ovog teksta. Nadam se da autoru čitaoci naših i vaših KORENA zbog toga neće zameriti.
  Sa poštovanjem P. Rakočević

 4. U Srbiji postoje dvije VELEIZDAJNIČKE kolone. Vladajući i najveći dio opozicije ( “ Srbija protiv nasilja “ ) . Enigma je ,tko bi od ovo dvoje bio gori i pogubniji po Srbiju. Upravo je to razlog zašto Narod neće da izadje na ulicu i protesuje. Zadnji put kada se iskreno i spontano izašlo da se iskaze šta se misli o vladajućima, ( poznati maskr u školi ) , veleizdajničkoj opoziciji je uspijelo da preuzme protest, na koji se nitko ne bi okupio da su ga oni organizirali. I dogodilo se očekivano, preuzeti protesti su se ugasili upravo iz razloga što su ih ti i takvi preuzeli. Opakost opozicije koalirane
  u “ Srbija protiv nasilja “ ,nema granica. Prvo su inzistirali da se odrze izbori, iako su znali da izborni uvjeti vladajućima obezbedjuje pobjedu. U toku izbora nisu značajnije ukazivali na nepravilnosti , ali kada su objavljeni rezultati, proglasili su “ izbornu kradju “ , uzdajući se na izvještaje zapadnih posmatrača. Ovi su izbore prvo proglasili poštenim, ali na “ mig “ iz Brisela, potpuno su promjenili mišljenje. Suprotno svakoj logici , veleizdajnička opozicija je prihvatila mandate , koji proizlaze iz „pokradenih i nelegalnih izbora “ . Sa oduševljenjem su dočekali EU rezoluciju, da nam stranci dodju u „kuću“ i da nam oni kroje pravo i pravdu. Sada se opet pitam, tko je gori…… vladajući ili opozicioni veleizdajnici ? Da mi je netko rekao da ću ikada da dam prednost Vučiću naspram opozicije, “ pljunuo bih ga “ ali i gorko pogriješio. Sada imam veliko povjerenje u Vučića . On je zaljubljen i naročito zaludjen vlašću. Za ostanak na vlasti ….. sve je u stanju da napravi . Po istom principu, kako je izdao i prodao i Narod i Drzavu da bi se dočepao vlasti, po tom istom tom principu, moguće je da počne i da brani i Drzavu i Narod , da bi dobio podršku Naroda i ostao na vlasti. Za Vučića EU ima alternativu, i obraz i čast imaju alternativu ….sve , baš sve ima alternativu……..jedino bolesna zelja za VLAST nema alternativu. Nazalost, mi trenutno nemamo drugog izbora , u situaciji smo, da moramo da iskoristimo to što trenutno imamo……. to je trenutno bolesni i zaludjeni Vučić. Samo preko njega, bez velikih gubitaka, šokova i stresa ( da ne pominjem oruzane sukobe i rat ) , mozemo doći do ličnosti , partije i situacije ,koju uslovno mozemo nazvati normalnom. Isuviše dugo smo ga pustili ,zapustili , dozvolili mu da stvori gore od sebe samoga kao alternativu i da nas prisli da njega branimo da bi odbranili Drzavu i sami sebe. Ana ikebana , upravo zbog uloge ikebane, po meni nije vrijedna da se spominje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime