Neodgovorni domaćin Predsednik Srbije

3
649
Foto: pixabay.com

Vučić : Ne pitam koliko košta vakcina

  • Ni bogati šeici, koji imaju svoje milijarde, ne daju ovakve kaubojske i bahate izjave „ne pitam koliko košta“. Ali , srpskom faraonu to ne smeta, zbog toga što nenormalne troškove koje pravi on i njegova vlada plaćaju građani Srbije
  • Vakcine koje će biti kupljene Vučić dobavlja podizanjem novih kredita, koje će vraćati buduća pokolenja, naša deca i unuci
  • Srbija je već sada prezadužena zemlja, dužni smo, po realnim procenama više od 40 milijardi dolara. Takvo neodgovorno zaduživanje Vučićevog režima ubija svaki napredak i budući ekonomski razvoj Srbije
  • Predsednik mora u svemu da je prvi i kako reče: „Evo, ja ću i prvi da primim vakcinu“!? Naravno , da se zna i ko je najveća kukavica u Srbiji, kome je srce u petama od korone… Umesto da vakcinu primi poslednji, Vučić će nas sve ohrabriti da „i nas Srbe bocnu“, jer smo mi, misli on, „velike kukakvice“

„Ne pitam koliko košta (vakcina), ima da je nabavimo!?! (izjavio je juče A. Vučić u Batajnici).

Budući da se on o svemu pita i odlučuje u Srbiji, o životu, smrti, zaposlenjima, hapšenjima, progonu mafijaša, zaustavljanju poplava, sprečavanju snežnih nanosa, rušenju straćara u Savamali, zaštiti od pljačke dragih penzionera, zidanju Skadra na Bojani, pardon Beograda na vodi, dobijanju unosnih poslova svojoj bratiji, kao i broju novorođenih beba… ta svemoć, apsolutna vlast i osećaj da je svemoguć, kao Bog ili neki faraon Vučić je, ponavljamo, u stilu modernih arapskih šeika, dao izjavu kao da Srbija pliva u zlatu i guši se u milijardama dolara: Ne pitam koliko košta!“

Ne vidi se dno rupe u budžetu Srbije

Ni bogati šeici, od kojih on neke poznaje i s njima se druži i dovodio ih je u Srbiju, a koji imaju svoje milijarde, ne daju ovakve kaubojske i bahate izjave „ne pitam koliko košta“. Ali, srpskom faraonu to ne smeta, zbog toga što nenormalne troškove koje neodgovorno pravi on i njegova vlada plaćaju građani Srbije.

Da Vas podsetimo:  Srećan Uskrs

Vučić živi na tuđ račun, račun građana

Vakcine koje će biti kupljene, Vučić dobavlja podizanjem novih kredita, koje će vraćati buduća pokolenja, naša deca i unuci. Kako funkcioniše on i njegova vlast?

Šta god treba da se gradi, kupi, potroši, ministar finansija S. Mali zove strane kreditore i traži kredite po nalogu koji mu je dao Vučić. Tako su proletos, pred izbore, uzeli ogroman i nepovoljan kredit od nekoliko milijardi evra (više od 3 milijarde evra) da svim građanima podele 100 evra „pomoći“.

Tako će biti i sada: kad se pojave vakcine na tržištu, bez obzira koliko koštaju, šta Srbiju briga, („mi imamo para“ reče „vrli“ predsednik nedavno u jednoj tv emisiji) S. Mali će da jurne da digne kredit i uruči gazdi Vučku da može da se razmeće, bahati, plaća troši neracionalno i ludo novce, koje će građani Srbije da vraćaju, „povraćaju“ narednih decenija.

Čudno je zašto na ovakvo samoubilačko ponašanje za Srbiju ćuti Fiskalni savet Srbije i Pavle Petrović i ne upozoravaju na neodgovorno ponašanje vlasti i katastrofu u koju nas vodi predsednik Srbije.

Srbija je već sada prezadužena zemlja, a dužni smo, po realnim procenama više od 40 milijardi dolara. A možda i mnogo više, to ekonomisti iz Fiskalnog saveta Srbije lako mogu da izračunaju. Takvo neodgovorno zaduživanje Vučićevog režima ubija svaki napredak i budući ekonomski razvoj Srbije.

Građani Srbije tavore, bez perspektive i za sebe i za svoju decu

Predsednik mora u svemu da je prvi i kako još juče reče: „Evo, ja ću i prvi da primim vakcinu“!?   Naravno, da se zna i ko je najveća kukavica u Srbiji, kome je srce u petama od korone…

Umesto da vakcinu primi poslednji, Vučić će nas sve ohrabriti da „i nas Srbe bocnu“, jer smo mi, misli on, „velike kukakvice“ pa će on prvi na giljotinu, da podmetne glavu pod oštro sečivo.

Da Vas podsetimo:  Deseta srpska medalja

I dok neprekidno traje ovo ekonomsko ubijanje Srbije od strane predsednika, koji zloupotrebljava sva ustavna ovlašćenja i direktno upravlja vladom Srbije dotle građani Srbije tavore, bez perspektive i za sebe i za svoju decu.

Foto: YouTube screenshot

Građani Srbije koji su pod dejstvom konstantne propagande neviđene snage, preplašeni za sopstveni biološki opstanak kao da ne čuju poruke predsednika da “ne pita koliko košta”. Tako je bilo i za drugu medicinsku opremu i za respiratore i sada za vakcine, a izgleda da je to njegova opšta, univerzalna deviza koje se drži kao pijan plota.

Da li je to zapravo blanko opravdanje za korupciju i pljačkanje budžeta?

Ono što je sigurno jeste to da kad Vučić jednog dana ode sa vlasti Srbiju će ostaviti u takvom ekonomskom kolapsu i velikim dugovima da se država, društvo i građani neće izvući iz dužničkog ropstva naredne dve-tri decenije čak i kad bi se pronašla najveća i najvrednija naftna bušotina u „Beogradu na vodi“.

Toliko je pogibeljna njegova neodgovorna, rasipnička i bahata vladavina.

Jovo Vukelić
Izvor: Između sna i jave

3 KOMENTARA

  1. Kad se plaća tudjim parama, u ovom slučaju gradjana Srbije, sve je jeftino… Čini se da neko i dalje veruje da su gradjani Srbije totalni idioti, da su spremni da dozvole da im se u organizam upumpa bilo šta, samo na reč “sveznajućeg” Predsednika ? Dobija li se provizija za pristanak nekoga u naše ime, da gradjeni Srbije budu pokusni kuniću za testiranje Zapadne vakcine ? Madjarska kupuje ruski Sputnik V, jeftinu i sigurnu vakcinu, koju ovo naši mešetari i ne spominju, zašto ? A što se ekonomije i “razvoja” Srbije tiče, posle ovih “nezabeleženih” uspeha srpske ekonomije, bojim se da nam sledi višedecenijsko dužničko ropstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime