Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (1)

1
4395

Vojni vrh na čelu prevare – 1. Deo

Od majstora mehaničara do Zamenika Načelnika Generalštaba

Knjiga “Pad noćnog sokola” trebala je da posluži isključivo u cilju afirmacije uspeha bivšeg 3.rd PVO ,250.rbr PVO, Vojske Srbije i Ministarstva odbrane. Izdavač knjige je Medija centar “Odbrana”,autor pukovnik Slaviša Golubović zaposlen u vojnoobaveštajnoj agenciji Ministarstva odbrane. Stručni recenzent knjige je Jovica Draganić,penzionisani general-potpukovnik,bivši zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

A ko sam ja? Ja sam ratni zamenik komandanta 3.rd PVO,potpukovnik Đorđe Aničić, jedini oficir koji nije unapređen u viši čin kao član borbene posluge koja je oborila F-117A,sa odličnom ratnom ocenom koga je odlikovao predsednik Republike Srbije ratnim odlikovanjem. Oficir čija je jedinica ratovala svih 78 dana rata,imala uspeha na ratištu posle rata mimo Zakona o Vojsci smenjen sa dužnosti i postavljen na formacijsko mesto nižeg čina. Ko se to i zašto igrao sa oficirom? Država me kaznili što sam je branio.

U više izjava u knjizi “Pad noćnog sokola”  prikazan sam u u lažnim okolnostima,stavljan na mesta gde uopšte nisam bio,proglašavan neodgovornim zamenikom komandanta,moje ideje i radnje pripisivane su drugim licima. Proglašen sam drugim pomoćnikom rukovaoca gađanja koji ne postoji u Uputstvu za borbeni rad, što će reći da nisam član borbene posluge koja je oborila Stelt. Da li je to baš tako? Šta kaže knjiga,a šta dokumenta?

Pođimo redom: PRVA prevara:

U izjavi na stranicama 313-315 mehaničara za vozila točkaše Milenka Golubovića stoji da ga je bombardovanje 24.marta 1999.godine zateklo negde na putu između vatrenog položaja prema Bečmenu  i centra sela Jakovo .Citiram:

“…Nismo uspeli da dođemo ni do centra sela kad je bombardovanje počelo…U centru sela,usmereni ka izlasku prema Bečmenu,stajao sam zajedno sa Žugićem,Tepavcem,Jovićem i Aničićem. Žule predlaže Aničiću da odemo do položaja i da vidimo da li su preživeli ljudi koje smo tamo ostavili. On i ja bili smo odlučni u tome,ali nismo otišli jer je potpukovnik Aničić,na predlog majora  Matijevića iz komande 250.rbr, odlučio da ne idemo. Matijević je rekao da “na položaju sve gori”. Ubrzo smo se uputili ka Šimanovcima, gde je divizion već poseo položaj…”

Da Vas podsetimo:  ZAKON ZA RUGANjE SRPSKOM JEZIKU

Prilog br.1: Goluboviceva izjava

Prilog br.2: Analiza Goluboviceve izjave na mapi

Očito je u gornjem nabrajanju ko stoji u centru Jakova zaboravio ne majora,već potpukovnika Matijevića,jer ako nije tu kako je mogao nešto da predlaže. Da li je ova izjava tačna? Nije,a evo i zašto:

  1. Divizion je signal “Vazdušna opasnost” dobio u 19.30č. Preneo sam signal komandiru straže vodniku Denčevu i razgovarao sa njim. Sem straže u to vreme na vatrenom položaju (VP) nije bilo nikog.
  2. Prva eksplozija na VP bila je u 20.06.č pa ispada da je majstor putovao nekoliko kilometara od VP do centra sela 36.min
  3. U centru sela Jakovo ne stoji niko. Tepavac uopšte nije u jedinici. Tog momenta nalazi se stotinak kilometara dalje u selu Oridu kod Šapca. Zastavnik Jović je u 20.05.časova, dakle pre prve eksplozije, napustio kasarnu zajedno sa majorom Stoimenovim i zastavnikom Vargom. Krenuli su ka  rezervnom vatrenom položaju u Šimanovcima.
  4. Ja sam u kasarni,a ne u selu, zajedno sa majorom Dotlićem,zastavnikom  Mijalkovićem,zastavnikom Žugićem, zastavnikom Barvalcem,majstorom Golubovićem (piscem izjave) i vojnikom Maljkovićem.
  5. Iz kasarne sam krenuo zajedno sa Žugićem,Barvalcom majstorom Golubovićem i vojnikom Maljkovićem oko 20.15 časova ka vatrenom položaju u Šimanovcima.
  6. Druga eksplozija na vatrenom položaju nas je zatekla na početku farme svinja na izlasku iz Jakova par kilometara dalje od centra Jakova oko 20.15-20.20 časova gde nam se pokvario FAP i tu ostaju Golubović i Žugić da ga poprave. Treća eksplozija mene i vojnika Maljkovića zatiče na skretanju prema Bečmenu.
  7. Nigde usput nismo sreli,stajali niti razgovarali sa potpukovnikom Matijevićem za koga kaže da mi je predložio da ne obilazimo bombardovani položaj i ljude na straži.

Šta kaže zapis u službenoj radnoj beležnici?

Prilog br.3.-Radna beležnica-24. mart 1999.godine

Da Vas podsetimo:  Zašto Vučić donosi zakon o zaštiti ćirilice - kolonizaciju zemlje prikriva lažnom brigom za očuvanje kulturnog nasleđa

Iz zapisa u službenoj radnoj beležnici na stranici 89 nedvosmisleno se vidi gde se ko nalazi,skim i kada napušta kasarnu u Jakovu,te gde i u koje vreme dolazi do eksplozija na VP (ukupno 3.). Zapis u potpunosti negira sećanje ili lošu nameru mehaničara Golubovića.

A šta kaže potpukovnik Matijević na ovako tešku optužbu majstora mehaničara za vozila točkaše?

Prilog br 4.- Izjava potpukovnika Matijevića overena na sudu I deo

Prilog br 5.- Izjava potpukovnika Matijevića overena na sudu II deo

Izjava sama po sebi dovoljno govori i neću je komentarisati.

Dakle autor knjige “Pad noćnog sokola”pukovnik Golubović Slaviša je već u izjavi majstora mehaničara za vozila točkaše,na samom početku rata, od mene kao zamenika komandanta i dvojice potpukovnika iz predpostavljene komande 250 raketne brigade (Matijevića i Stojačića jer su bili zajedno na zadatku) napravio nemoralne i neodgovorne oficire i javno objavio laži.

No tu nije kraj lažima.U narednim zapisima čitalac će saznati kompletnu prevaru.

Štampajući knjigu sa lažnim sadržajem Ministarstvo odbrane  je oštetilo budzet Republike Srbije i nenamenski potrošilo novac poreskih obveznika u iznosu od 237.400,00 dinara koliko je koštalo štampanje kompletnog tiraža knjige.

Prilog br.6.- Informacija od javnog znacaja-odgovor

Knjiga je promovisana u domu vojske u Beogradu i Nišu,vojnoj akademiji i po odobrenju bivšeg Ministra odbrane gospdina Đorđević Zorana besplatno podeljena akademcima smera protivvazdušne odbrane. Vojska se potrudila da nauči mlade oficire “pravim” moralnim vrednostima. Na predlog Uprave za odnose sa javnošću autor je sam ili zajedno sa direktorom Medija centra “Odbrana” pukovnikom Karapandzin Stevicom gostovao na mnogim tv stanicama. Promovisao je knjigu širom Srbije i u Republici Srpskoj iako je Ministarstvo odbrane bilo upozoreno da je knjiga falsifikat istorijskog događaja. Ko je za to odgovoran ?

Da Vas podsetimo:  Opozicija krupnom kapitalu

Predsednik Udruženja ratnih veteran 3.rd.PVO

“SLOBODNO NEBO SRBIJE”

Đorđe Aničić

___________________________

Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (2)

Obaranje F-117A: prekrajanje istorije (3)

Raniji tekstovi na istu temu:

Knjiga „Pad noćnog sokola” je falsifikat

Promocija ratnog dnevnika

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime