Rusija neće priznati Kosovo čak iako joj zapadne marionete u Srbiji uvedu sankcije!

1
59
Vesna Veizović

Dok se druga Srbija ali i režimski mediji utrkuju u likovanju navodne ruske izdaje Kosova i Metohije, bez da pokažu i osnovno znanje iz međunarodne politike, ruski ambasador Bocvan Harčenko juče je u izjavi za srpske medije jasno stavio do znanja da Rusija neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu čak i ukoliko Srbija uvede Rusiji sankcije.

„Kosovo je suštinsko pitanje naše prijateljske i bratske saradnje i nema nikakvih signala da Ruska Federacija može da promeni odnos prema tom pitanju”, objasnio je ambasador Rusije u Srbiji i dodao da ono ostaje presedan u međunarodnom pravu, kao i da „jednostrano i nelegitimno proglašenje nezavisnosti” Kosova ne treba dovoditi u vezu sa otcepljenjem Donbasa.

Povod za histeriju evrofanatika i rusofoba bio je razgovor Vladimira Putina i generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija Antonia Gutereša povodom ruske mirovne operacije u Ukrajini.

Na konstataciju generalnog sekretara UN da je Rusija izvršila invaziju na stranu teritoriju, Vladimir Putin je jasno stavio do znanja da Luganska i Donjecka narodna republika više nisu strana teritorija, već teritorija koja je većinskom voljom naroda prvo odlučila na samostalnost a zatim i na prisjedinjenje sa Rusijom.

Odnosno, Rusija ne samo da nije izvršila invaziju već je specijalna operacija koju izvodi u Ukrajini mirovnog karaktera, drugim rečima da Rusija vrši demilitarizacija ukronacističkih snaga koje su za poslednjih 8 godina pobile više od 14 hiljada civila, izvršile na hiljade hapšenja i mučenja navodnih političkih zatvorenika, a to su bili svi oni koji se protive režimu Volodomira Zelenskog.

Konkretan povod za napad na ruskog predsednika došao je samo zbog izjave da je Rusija imala pravo da prizna DNR i LNR, kao i Krim, isto kao što su to uradile i zapadne zemlje priznavši nezavisno Kosovo. Putin je čak i u toj izjavi imao obzira i ostavio prostora Srbiji za neku budući intervenciju napomenom da je za razliku od Kosova i Metohije koje je zaštićeno i klauzulom 1244, DNR i LNR republike koje su proglasile samostalnost na referendumu, većinskom voljom građana, dok je Kosovo jednostrano priznato.

Da Vas podsetimo:  Niste videli Vaskršnje jaje ako ga nije oslikala Orahovčanka

Jedan od razloga za koji su se poslednjih meseci hvatali domaći evrofili bio je i taj što je „Srbiji budućnost u Evropskoj uniji“, ali nakon poslednjih istraživanja gde je i tim prozapadnim fanaticima bilo jasno da je volja građana da se priključe EU, propaloj u svim segmentima, počevši najpre od ekonomskog, davno opala i da je većina stanovništva proruski ili antievropski orjentisana, tražili su način ne da ubede narod da je budućnost u EU, već da promene pogled na Rusiju.

Jedna od najčešćih demagoških fraza bila je „mi smo teitorijalno već deo Evrope“ ili već standardno ali srećom i izlizano pitanje „Gde odlaze vaša deca na školovanje ili posao, u Rusiju ili na Zapad?“. Teze koje bi trebalo da podrazumevaju kako je Zapad simbol modernog, demokratskog i evolutivnog sveta, a što je Zapad posebno kroz ovu kampanju i sankcije Rusiji u punom sjaju demantovao.

Za razliku od Nemačke, Bugarske, Poljske, Slovenije, Švedske, Francuske, odnosno većine zemalja tog modernog sveta, mi u Srbiji još uvek možemo da se kupamo svaki dan i da vozimo kola i nedeljom, nije nam smanjena temperatura grejanja, kao što je slučaj sa Holandijom, odnos plata i cena još uvek je podnošnjiv. Ali ukoliko pohrlimo da se pridružimo volji tog modernog sveta u satanizaciji Rusije i samozabijanju noža u leđa, a za uzvrat ne da nećemo dobiti ništa, već ćemo izgubiti i ovo malo ekonomske sigurnosti koju trenutno imamo , koja je na klimavim i staklenim nogama, a pitanje je i da li će Rusija, ma koliko nam bila bratski nastrojena, trpeti naše marifetluke.

Znajući da je izbore dobio na osnovu odluke da ne uvede Rusiji sankcije, Aleksandar Vučić, koji i u ovom slučaju pokušava sebe da stavi u ulogu žrtve, traži propagandni način da ispuni obećanje dato svojim gazdama.

Da Vas podsetimo:  Nebojša Jović: ZSO je “Trojanski konj” UČK države

Pa su tako svi njegovi mediji i otvoreno režimski i zapadni oponenti krenuli u histeričnu kampanju protiv Putina i Rusije, a sve u cilju da javnost dovedu u zabludu kako smo tobože morali da uvedemo Rusiji sankcije a i zašto ne bismo kada se „Rusija okrenula protiv nas“. I to kako navodi jedan od glavnih propagandista Vučićevog mišljenja „Telegraf“ tako što nam je „zabola nož u leđa“. Ova konstatacija da nije u ovom trenutku data, bila bi i više nego smešna.

Pre svega jer i u ovakvim trenucima mi možemo slobodno reći da imamo itekako povlašćen položaj kod Rusa. Od početka ruske specijalne mirovne operacije u DNR i LNR, srpski režim nije bio baš tako prijateljski nastrojen. Prvo što smo dozvolili da se stavi potpis na spisak zemalja koje osuđuju „rusku agresiju“ a zatim što smo se stavili u koš zemljama potpisnicama rezolucije za suspenziju Rusije iz Saveta UN za ljudska prava.

Malo je reći da nam Rusija nije zamerila na toj odluci. Ne samo da nije zamerila već naprotiv i dalje forsira gde god može rezoluciju 1244 UN kojom se obezbeđuje teritorijalni integritet Srbije u čijem je sastavu Kosovo i Metohija.

Da ne idu dve bruke same, pre dva dana je po prvi put od početka rata u Ukrajini, Srbija dozvolila tranzit zapadne vojne pomoći, oružja, kroz našu teritoriju, Ukrajini! Bratski, nema šta!

I to je „sitnica“ koju nam je Rusija progledala kroz prste. (Sitnica od koje će stradati ruski, ali i srpski vojnici koji se bore na strani Rusije) A nije morala! Nije morala ni Srbija, jer nismo deo Evropske unije, a čak i da jesmo da smo zemlja sa imalo suvereniteta ne bismo morali to da dozvolimo, budući da postoje zemlje članice EU koje nisu dozvolile tranzit preko svoje teritorije, kao što je to Mađarska.

Da Vas podsetimo:  Srbi u Metohiji u neraskidivoj vezi sa Kosovskom Mitrovicom

Uostalom, ovde se nameće jedno pitanje koje se namerno izbegava, a to je: Kako je moguće da nam Rusiju i Vladimira Putina prozapadni mediji i zapadni politikanti pokušavaju da nametnu kao neprijatelje i to jer je pomenuto Kosovo i Metohija, dok ti isti koju tu tezu hoće da usvojimo su davno priznali Kosovo! Nisu li nam oni već neprijatelji? I zar zaista treba da njihove paradigme uzimamo u obzir kao nešto relevantno?

Zato jer smo već deo totalitarne, isključive, inkvizitorske, ekonomski propale Evrope koja nam je malo uzela, koja nas je malo ubijala i koja hoće još pravoslavne krvi?!

autor:Vesna Veizović / Vaseljenska

https://vaseljenska.net/

 

1 KOMENTAR

  1. Sve što se devedesetih dogadjalo kod nas, bila je generalna proba za Rusiju. “ Peti oktobar “ u RuskoUkrainskoj verziji se zvao “ Majdan „. Ono što je kod nas bio slučaj “ Račak “ , kod njih je „Buća“ . Sada se samo umnozavaju “ Buće “ , isto kao i kod nas . Nitko ne spominje “ Minske sporazume“ , ni osmogodišnji ratni pohod Ukrajinske armije, na dio teretorija koje smatraju svojim.
    Kreatori „Petog oktobra “ i “ Majdana“ još uvjek imaju pod potpunom kontrolom VELEIZDAJNIKE
    koje su postavili u vrh drzave DRZAVNIM UDAROM !! Kontrola društva je takva, da izbori ne donose nikakve promjene. Porošenko je „otišao“ , izgubio izbore, a Zelenski nastavio istim putem. Naši
    VELEIZDAJNICI idu putanjom , da su ovi novi gori od prijašnjih……..gori je Vučić od Tadića, i Tadić od Djindjića…….. Od izbora ne mozemo ništa dobro očekivati, jer se kao opozicija pretstavljaju i bivši, rezervni i novi VELEIZDAJNICI !! Maskiraju se slatkim i laznim obećanjima, tako da je za jedan dio gradjana teško da ih prepoznaju. Naš najveći problem je postao kako se riješiti VELEIZDAJNIKA.
    Tko i kako kod nas moze izvesti tu “ Specijalnu akciju čišćenja veleizdajnika, kukavica, hulja i stranih plaćenika i poslušnika“ ……??!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime