Otvoreno pismo radnika Laste Aleksandru Vučiću

2
3401
Foto: nspm

Gospodine predsedniče svih građana Srbije, obraćam vam se javno u meni dostupnim medijima, jer ste vi već duže vremena jedina osoba u državi  kojoj se  svi obraćaju,  povodom nastupa narodnog  poslanika Dejana Radenkovića člana SPS, vaših koalicionih partnera,  na vama mrskoj američkoj N1 TV , koji je istovremeno i  predsednik Nadzornog Odbora  SP Lasta,  preduzeća u kom i sam radim, i od koga sam bio prisiljen da radim i juče kad je moja porodična slava, iako po zakonu imam prava na slobodan dan, da ga provedem sa svojim detetom. No, to što sam ja prisliljen da  radim kad mi je porodična slava nije toliko bitno, koliko jesu stavovi  poslanika Radenkovića koji predstavljaju otvoren šamar u lice zaposlenima u Lasti ali i svim zaposlenima u državi čiji ste predsednik i zato očekujem vašu reakciju, jer niko skoro nije ponizio radnike u Srbiji kao što je dotični poslanik uradio.

Poslanik Dejan Radenković je rekao da ga je sramota kad ode u zemlje regiona i kada svojim regionalnim kolegama mora da saopšti da njegova bedna plata iznosi sa svim dodacima oko 140.000 dinara, i da iz tih razloga je Skupština Srbije donela odluku da predloži povećanje plata narodnim poslanicima za iduću godinu.

Poslanik Radenković  se izborio za povećanje svoje bedne plate koja trenutno  vredi koliko i mojih 5,38 plata, ali ga ne zanima da kao predsednik Nadzornog odbora SP Lasta se izbori za povećanje plata zaposlenih u Lasti, koji su poslednje povećanje plate imali 2005 godine, u vreme kad ste vi bili Generalni sekretar SRS, kad niste znali ko je Maks Veber, kad ste prezirali Angelu Merkel, kad ste u donosili u Skupštini zatvorske košulje i ponašali se kako se ponaša Boško Obradović danas, i kad ste radili po pola sata dnevno. E od tada nama nisu povećavane plate, već naprotiv samo smanjivane. Tako da je 28.000 dinara iz 2005. godine svedeno na današnjih 26.000 dinara, iako smo tada imali manji fond časova, a sada mnogo veći a plata 2000 dinara manje. Mi, gospodine Predsedniče svih građana, a ne samo članova SNS, ne putujemo u zemlje regiona, jer radimo samo da otplatimo kredite i da platimo režije.

Da Vas podsetimo:  BRAK I PORODICA KAO TEMELj SRBIJE

Mi, gospodine Vučiću,od naših plata ne možemo da priuštimo svojoj deci ni letovanje, ni zimovanje, ni pristojnu garderobu ni kvalitetnu ishranu. Gospodine predsedniče, ako radite 300 časova u Lasti i ako radite propisanih 168 sve vam je isto, jer na volšeban način, plata je uvek ista, 26-27.000 dinara, pa vas pitam kako je to moguće? Zašto nam se kradu sati, kome i gde ide taj novac? Kako je moguće da je Lasta non-stop u minusu, a niko nije osuđen za krađe i prevare? Kada će radnici Laste dobiti neko od ovih vaših najavljivanih povećanja? Zašto smo izuzeti od svih radnika u Srbiji koji kako rekoste osećaju boljitak i primaju nikad veće plate i penzije? Kako je moguće da kada radiš svih trideset dana u mesecu, i kada odeš na godišnji odmor da ti plata bude uvek ista-26.000 dinara? Kako je to moguće?  Kada će kao nekad radnici Laste imati platu u visini prosečne plate u Srbiji, znači kad će moja plata biti 500 evra kao što najavljujete za mart 2018. godine?

Gde nestaje novac koji u ogromnim količinama se sliva u Lasti? U čije džepove završi taj novac? Svakog dana sam na stanici, dočekujem i ispraćam buseve, brojim putnike, zapisujem, izdajem karte i mesečne i markice i znam dobro da sabiram i oduzimam, i pitam vas , promenili ste više direktora u Lasti u poslednjih 5 godina od kada ste na vlasti- gde ide novac koji Lasta prihoduje i zašto Lasta posluje negativno? Sa 4000 zaposlenih prije 12 godina sam imao platu od 28.000 dinara, i sada kada Lasta ima 2000 zaposlenih plata je 2000 dinara manje? U čemu je problem sa Lastom gospodine predsedniče? Da li mi treba da pocrkamo od gladi? Svakoga meseca neko naprasno umre u Lasti gospodine predsedniče. Ne umiru oni od dobrog života nego od nemaštine. Na dan kad je poslanik Radenković gostovao na N1 tv, vaš i moj vršnjak , moj kolega vozač je sahranjen od posledica srčanog udara. Umiru ljudi poniženi, u bedi i siromaštini u državi u kojoj ste predsednik, deca im ostaju siročad a vi tvrdite da nikad bolje nismo živeli.

Da Vas podsetimo:  SREĆAN BOŽIĆ svima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

Nadam se da ćete reagovati i ispitati moje navode.

Ilija Bakić

Autor je zaposlen u SP Lasta šifra 2829

nspm.rs

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime